Najteže je bilo majci
17

Evra šokirao javnost priznanjem da je bio seksualno zlostavljan sa 13 godina

K. H.
Patrice Evra (Foto: Instagram)
Patrice Evra (Foto: Instagram)
Legendarni francuski nogometaš Patrice Evra šokirao je nogometnu javnost priznavši da je sa 13 godina bio seksualno zlostavljan.

On je to otkrio tokom intervju za britanski Times, a koji je upriličen uoči predstavljanja autobiografske knjige "Volim ovu igru" koja će biti predstavljena krajem mjeseca oktobra.

U razgovoru za Times Evra je istako da mu je bilo veoma teško poslije toliko vremena pričati svojoj porodici šta se desilo, a posebno s majkom kojoj je to najteže palo.

"Mama nije očekivala da to čuje od svog djeteta. Za nju je to bio ogroman šok. Prvo mi je rekla da to nisam morao staviti u knjigu, ali kada sam joj rekao da to nije zbog mene, već zbog nekih budućih klinaca i kako se to njima ne bi ponovilo, prihvatila je. Još moram to ispričati nekima od svoje braće i sestara, kao i nekim bliskim prijateljima", kaže Evra i dodaje:

"Znam da će me ljudi sada gledati drugim očima, ali sam jednostavno to morao izbaciti iz sebe. Sada mi je mnogo lakše. Prijatelji mi govore da ću biti pod velikim pritiskom, ali za mene je najteže bilo pričati o tome s majkom. Poslije toga je sve bilo lagalno."

Dalje je rekao kako je njegova majka reagovala nakon što joj je ispričao detalje.

"Prvo što mi je majka rekla bilo je: 'Ako ga ti ne tužiš, ja ću. Ako je još živ, ubit ću ga'. Mnogo je bijesna. Ipak, ja sam ovu stvar zakopao toliko duboko da nisam ni razmišljao o tužbi", kaže Evra.

On je na kraju dodao da bi ipak volio da bude inspiracija, a ne primjer žrtve. Rekao je da ne želi ulogu žrtve, bez obzira što je to istina.