Tužna objava
5

Erminu Bičakčiću teško pada duga pauza: Nedostaješ mi!

H. H.
Očekuje se da Bičakčić van terena bude između šest i devet mjeseci (Foto: EPA-EFE)
Očekuje se da Bičakčić van terena bude između šest i devet mjeseci (Foto: EPA-EFE)
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermin Bičakčić oglasio se na Twitteru kratkom objavom kojom je potvrdio koliko mu nedostaje igranje nogometa nakon teške povrede koju je nedavno doživio.

Zmaj je povrijedio križne ligamente koljena u ligaškom susretu protiv Bayerna prije gotovo mjesec, zbog čega je propustio i oktobarske utakmice reprezentacije BiH - protiv Sjeverne Irske u baražu za EP i mečeve Lige nacija protiv Nizozemske i Poljske.

“Nedostaješ mi”, napisao je Bičakčić na Twitteru uz fotografiju s treninga, uz emotikone lopte i srca čime jasno pokazuje da mu nedostaje nogomet.

Tridesetogodišnji štoper Hoffenheima je u pomenutom duelu s Bayernom postigao pogodak za vodstvo ekipe iz Sinsheima, a onda je nakon jednog duela s Leroyom Saneom ostao ležati na terenu.

Hoffenheim je potom na svojoj službenoj stranici objavio da je urađena artroskopija desnog koljena te je dijagnosticirano da su stradali i križni ligamenti te da je došlo do pucanja na medijalnom meniskusu.

Očekuje se da Bičakčić van terena bude između šest i devet mjeseci te je teško vjerovati da će ove sezone ponovo nastupati.