Nogomet
16

Ermin Zec za Klix.ba: Napustio sam Rijeku, Kek je bio nekorektan

Piše: A. D.
Ermin Zec (Foto: Pixsell)
Ermin Zec (Foto: Pixsell)
Sasvim iznenada Ermin Zec raskinuo je saradnju sa Rijekom, dva mjeseca nakon što je potpisao ugovor sa klubom sa Kantride.

Na prvim utakmicama postigao je tri pogotka i nagovijestio vedre dane na Kantridi, nakon čega je uslijedio sukob sa trenerom Kekom. Sve se odigralo u Koprivnici gdje je Rijeka remizirala sa Slaven Belupom.

“Desilo se iznenada, ali život jednog profesionalnog igrača je takav. U Koprivnici sam ušao u igru i od starta bio na meti Keka koji je samo kritikovao mene i to na nekorektan način. Bio sam izrevoltiran i odmahnuo sam mu rukom, što ga je pogodilo. U svlačionici je nastavljena prepirka, pale su teške riječi i zaista više nije bilo smisla sa njim dalje sarađivati. Neko je morao otići”, izjavio je Zec za Klix.ba.

“Moram pohvaliti čelnike Rijeke koji su bili izuzetno korektni. Ja sam bio uvjeren da sam napravio dobar potez dolaskom u Rijeku iako je povratak iz Turske u Hrvatsku objektivno povratak pedeset koraka unazad. Mislio sam da je sredina zdrava i da će me igre ovdje lansirati u veliki klub. Prevario sam se, ali šta mogu”, dodao je Zec.

Nakon epizode u Rijeci Zec će trenirati u Sarajevu do januara kada bi trebao potpisati za novi klub.

“Sad idem u Bugojno deset dana da odmorim i da dođem sebi, a onda dolazim u Sarajevo gde ću se sa privatnim trenerom pripremati za zimu. Formalno ostajem do januara igrač Rijeke, a od januara sam u novom klubu”, najavio je Zec.