Nogomet
33

EP u Azerbejdžanu: Bh. kadeti igraju protiv Austrije

Piše: Edin Isanović
Bh. kadetska reprezentacija danas će na Evropskom prvenstvu koje se održava u Azerbejdžanu odmjeriti snage sa Austrijom. Izabranici Sakiba Malkočevića pokušat će na otvaranju kontinentalne smotre ostvariti dobar rezultat koji će bi podigao samopouzdanje pred okršaje sa Njemačkom i Austrijom.

"Mi smo tu novi i igraćemo protiv reprezentacija koje sigurno imaju više iskustva od nas. Međutim, i mi smo prošli težak put do Evropskog prvenstva i ne mislimo samo da uživamo u ljepotama Azerbejdžana, već ćemo pokušat da napravimo neki iskorak. Respektujemo sve reprezentacije i u svakoj utakmici ćemo pružiti maksimum kako bismo što bolje predstavili našu zemlju“, poručio je Malkočević.

Stručni štab našeg kadetskog tima pojačan je selektorom "U-15“ reprezentacije Zoranom Erbezom:

"Posebna čast i zadovoljstvo za mene predstavlja i činjenica da je većina ovih dječaka bila i u našoj pionirskoj selekciji. Što se tiče samog odnosa i rada vidi se da su momci ozbiljni i maksimalno su posvećeni zadacima koje im selektor Malkočević postavlja. Eventulnom pobjedom protiv Austrije otvorili bismo vrata četvrtfinala. Sam plasman na Evropski šampionat je veliki uspjeh i na tome treba čestitati ovim momcima, selektoru i stručnom štabu, a svi se nadamo da ćemo još pomjeriti tu granicu i ostvariti dobar rezultat u Bakuu“.

Kapiten našeg U-17 tima Jasmin Čeliković naglašava da su igrači spremni za obaveze koje su pred njima:

"Mi smo u kvalifikacijama za EP napravili uspjeh i nakon toga smo imali obavezu da se što bolje spremimo u klubovima. Iskoristili smo boravak u Zenici, ali i ova dva dana u Bakuu da još bolje spremimo. Austrija mnogo ulaže u omladinski fudbal, ali ako mi ponovimo igru kao protiv Italije u Elitnom krugu kvalifikacija, mislim da bismo mogli pobijediti“.

Kadetski reprezentativac Bosne i Hercegovine i igrač splitskog Hajduka Nikola Vuletić sprema se za utakmicu sa Austrijom i nada se da će naš tim osvojiti tri boda na startu Evropskog prvenstva:

"Očekujemo pobjedu u prvom meču protiv Austrije. Ako budemo pružili naš maksimum i igrali onako kako znamo, sigurno ćemo ostvariti pozitivan rezultat“.

Utakmica Austrija - Bosna i Hercegovina na programu je u 14:00 sati po lokalnom vremenu (12:00 CET) na stadionu "8 km“ u Bakuu.