Mora na operaciju
9

Englezima se povrijedio i trener golmana

Totalsport
Ray Clemence (u sredini) (Foto: AFP)
Ray Clemence (u sredini) (Foto: AFP)
Nastavljaju se pehovi s povredama u engleskoj nogometnoj reprezentaciji. Euro je gotov za još jednog člana reprezentacije, ovoga puta za trenera golmana, 63-godišnjeg Raya Clemencea.

Nekadašnji golman engleske reprezentacije, Ray Clemence koji je danas trener golmana, zadobio je povredu Ahilove tetive tokom zagrijavanja za dvoboj Engleske protiv Francuske (1-1) u Donjecku.

Uz pomoć štaka je odgledao utakmicu, ali uz velike bolove.

"Naš baksuz sa povredama se nastavlja. Ray Clemence je povrijedio Ahilovu tetivu tokom zagrijavanja i morat će se vratiti u Englesku na operaciju", izvijestio je Hodgson.

Engleski selektor ostao je bez četvorice igrača s originalnog popisa od 23 igrača za Euro. Zbog povreda su otpali Gareth Barry (prepona), Frank Lampard (bedreni mišić), John Ruddy (slomljeni prst) i Gary Cahill (prijelom vilice).

Ray Clemence je od 1972. do 1984. godine upisao 62 nastupa na golu engleske reprezentacije. Ima dugogodišnje iskustvo u stožeru reprezentacije kao trener golmana, još od 1996. godine, kada ga je angažirao tadašnji selektor Glenn Hoddle, njegov bivši saigrač iz Tottenhama i reprezentacije. Prije Tottenhama, Clemence je 14 godina branio za Liverpool.