Održano ročište
11

Engleski ofanzivac svjedočio na sudu: Žena koja me optužila za silovanje je inicirala seks

N. K.
Jack Diamond (Foto: Sunderland Echo)
Jack Diamond (Foto: Sunderland Echo)
Krilni napadač Sunderlunda Jack Diamond (23) negira da je 7. maja 2022. godine silovao i seksualno napao ženu u svom domu u Fatfiledu (Washington).
Na sudu u Newcastleu je rečeno da je par pristao biti "prijatelji s povlasticama" nakon što su se uvezali putem aplikacije 2019. godine. Rekla je da samo želi "maženje".

Diamond je uhapšen i ispitan 8. maja 2022. godine, odnosno nekoliko sati nakon navodnog napada. Rekao je policiji da je bio u pubu u Washingtonu 7. maja i da je poslao ženi poruku oko 22:30 sata da je pozove u svoj dom.

Rekao je kako je žena legla s njim u krevet te su se počeli ljubiti i dodirivati. Zatim ga je pokušala "uzjahati", ali joj je on rekao da ne misli da je seks "dobra ideja" pa se prevrnula i okrenula mu leđa.

Diamond je rekao policiji da je mislio da je pogriješio jer ju je zaustavio pa ju je ponovo počeo poljubiti.

"Otišao sam joj izraziti naklonost misleći da je, kao, iznervirana. Počeo sam je ljubiti jer očito to ono što ona želi", rekao je.

Odgurnula mu je ruku i rekla "ne", rekao je Diamond, dodajući da je rekla da je "trenutak prošao". Diamond je rekao da joj je kazao da je to u redu, dodajući da "nije htio imati seks" i da je "samo započeo jer je mislio da je ona ljuta". Rekao je da je otišao ubrzo nakon toga.

Detektivi su ga pitali je li "sretan" što je sve što je radio bilo sporazumno, a on je prestao kada ga je to zamolila, na što je on odgovorio "da".

Sud je čuo i da je žena poslala poruku prijatelju u kojem je rekla da ju je Diamond "pokušavao natjerati". U izjavi pročitanoj na sudu, prijatelj je rekao da ju je sreo u njenom automobilu i primijetio da se "tresla i plakala". Otišli su u njen dom i rekli njenim roditeljima.

Ženin otac je rekao da je "osjećao mučninu u želucu" i da je bio u "napadu bijesa" pa je pozvao policiju unatoč preklinjanjima svoje kćerke. Suđenje se nastavlja.