Loši rezultati
0

Edinu Terziću prijeti otkaz, dobio je ultimatum čelnika Dortmunda

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Njemački stručnjak na klupi Borussije iz Dortmunda Edin Terzić sve je bliži otkazu na klupi njemačkog velikana uslijed slabih rezultata ove sezone, a čelnici kluba su mu pred naredne mečeve postavili ultimatum.

Dortmund je na 23 odigrane utakmice Bundeslige ove sezone osvojio samo 41 bod i ima ih čak 20 manje od lidera Bayera iz Leverkusena.

U posljednjem kolu je Dortmund poražen od Hoffenheima s 3:2 na domaćem terenu, prije toga je remizirao s Wolfsburgom u gostima 1:1 pa je ugrožen plasman ekipe u Ligu prvaka.

Kako je javio Bild, čelnici Dortmunda su pred Terzića stavili ultimatum da ne smije izgubiti jednu od naredne dvije utakmice protiv Union Berlina i Werder Bremena.

"Naredne dvije utakmice protiv Uniona i Werdera su veoma bitne. Ako Borussia izgubi makar jedan meč, nije isključeno da Terzić dobije otkaz, jer se više ne vidi napredak u igri Borussije", naveo je za Bild izvor blizak čelnicima kluba.

Naveo je Bild i da bi u nekom scenariju Terziću posao mogao spasiti plasman u četvrtfinale Lige prvaka. U prvom meču osmine finala je Dortmund remizirao 1:1 s PSV-om u gostima, a revanš je na rasporedu 13. marta u Njemačkoj.

Terzić je Borussiju preuzeo u decembru 2020. godine. On je klub iz Dortmunda vodio na 111 utakmica, a ranije je bio i pomoćni trener u ovom klubu, kao i u West Hamu i Bešiktašu, gdje je asistirao Slavenu Biliću.

Tabela Bundeslige: