Lider u svlačionici
65

Edin Višća priča, a svi ostali šute i gledaju: Sram nas sve bilo, igrajmo jednostavno

E. K.
Edin Višća na poluvremenu utakmice protiv Bešiktaša (Foto: Screenshot)
Edin Višća na poluvremenu utakmice protiv Bešiktaša (Foto: Screenshot)
Zvanična stranica Trabzonspora je na svom Youtube kanalu podijelila isječke sa februarskih utakmica, a glavnu ulogu u svlačionici ima naš Edin Višća.

Bivši bh. reprezentativac je u uvodnom obraćanju saigračima žestoko kritikovao sebe i saigrače zbog predstave protiv slavnog Bešiktaša.

"Svi mi igramo za Trabzonspor, kako se ovo može dogoditi. Sram nas bilo, sve nas. Igrajmo jednostavno", rekao je Višća saigračima na poluvremenu utakmice protiv Bešiktaša.

Trabzon je tu utakmicu izgubio rezultatom 2:0, a Višća je također svoju ulogu lidera u svlačionici turskog kluba pokazao i na susretu sa Adanom Demirspor.

"Kada podržavamo jedni druge i igramo jednostavno, rezultati će doći. Hajde da pobijedimo danas pa će doći 40.000 ljudi na utakmicu protiv Bašakšehira. Mi smo ovdje porodica, niko drugi nije sa nama, zajedno smo i hajde da to pokažemo od prve minute", kazao je Višća.

Turski sastav je tu utakmicu dobio rezultatom 1:0, a seriju odličnih rezultata je nastavio i u Kup utakmici protiv Bašakšehira koju je dobio istim rezultatom.

Pored Višćinih govora u svlačionici Trabzonspora, objavljeni su i neki momenti sa treninga turskog tima između kojih je i slavlje Edinovog rođendana, 17. februara.

Inače, Višća je ove sezone odigrao ukupno 30 utakmica za Trabzonspor u svim takmičenjima te je upisao devet asistencija uz četiri gola.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je u 55 nastupa pogodio deset puta.

Pored Trabzonspora, u karijeri je igrao samo za Istanbul Bašakšehir te Željezničar kao i matičnu Budućnost iz Banovića.