Nogomet
236

Edin Džeko se ne može upisati kao vlasnik vile u Dubrovniku

Klix.ba
Bh. reprezentativac Edin Džeko nedavno je u Dubrovniku kupio luksuznu vilu s pogledom na more, no kako piše Jutarnji list u svom printanom izdanju, ni izbliza nije sve tako bajkovito, a Džeko je vjerovatno prevaren.

Nogometaš Manchester Cityja ne može se upisati kao vlasnik vile vrijedne 2,6 miliona eura. Nogometni reprezentativac BiH kupio je vilu od Lidije i Stipe Pašalića, no iako im je isplatio cjelokupni iznos, oni su i dalje upisani kao vlasnici.

Od 2011. pravo zaloga teškog 721.474 eura na toj nekretnini ima i Dubrovčanin Ivo Jaković od kojeg su Pašalići svojevremeno uzeli kratkoročni kredit. Osim Jakovića, dio kuće potražuje i splitski agent za nekretnine Ante Akrap, koji je posredovao u prodaji od čega očekuje isplatu od 63.000 eura.

On svoj novac sada potražuje putem Općinskog suda u Dubrovniku iako s Pašalićima nije imao nikakav ugovor o posredovanju u prodaji vile, no tvrdi da je upravo on zaslužan za njenu prodaju i da je vjerovao obećanjima Lidije Pašalić.

Džekin pravni zastupnik Zoran Antunović kazao je da ne može govoriti o detaljima kupoprodaje, ali je naglasio da Džeko nije ogorčen i da racionalno pristupa svemu.

Jutarnji navodi da je u međuvremenu Jaković dobio svoj novac te da je pravo zaloga brisano.