Nogomet
117

Dženis Beganović: Protiv Veleža moramo biti oprezni, učinit ćemo sve za pobjedu

Piše: D. B.
Nogometaši Željezničara u 5. kolu Premijer lige BiH na Grbavici dočekuju ekipu Veleža. Mladi napadač Plavih Dženis Beganović očekuje drugu ovosezonsku pobjedu svog tima.
Dženis Beganović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dženis Beganović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Željezničar je u četiri odigrana kola upisao dva poraza, pobjedu i remi, što nije dobar start prvenstva.

"Neke od utakmica nismo odigrali kako treba u Premijer ligi, a razlog za to je umor. U Evropskoj ligi smo imali teške susrete s Ferencvarošom i Standardom iz Liegea. To je razlog lošijih rezultata", izjavio je Beganović za portal Klix.ba.

Iako nisu zadovoljni rezultatima zbog kojih je Željo na 11. mjestu, na Grbavici su zadovoljni igrom koju namjeravaju dodatno popraviti.

"Igra će sigurno biti puno bolja. Siguran sam da će se vremenom popraviti", rekao je mladi nogometaš FK Željezničar.

Plavi će u 5. kolu Premijer lige BiH ugostiti Velež. Rođeni su sakupili tri boda iz četiri utakmice, imaju tri remija i poraz, tako da još uvijek traže prvu pobjedu u novoj sezoni.

"Klub kao što je Željezničar uvijek ide na pobjedu, ništa se ne mijenja. Ipak, moramo biti oprezni, jer je mostarski tim sigurno čvrst. Dat ćemo maksimum da dobijemo ovu važnu utakmicu", kazao je Beganović.

Željezničar je ostao bez najboljeg strijelca lige iz prošle sezone Riada Bajića, koji sada igra za turski Konyaspor, kao i bez lijevog beka Josipa Kvesića, aktuelnog člana turskog Antalyaspora. Napad Plavih je prepušten Dženisu Beganoviću i Joci Stokiću.

"Zasad je sve dobro, a Joco će definitivno biti pojačanje za nas. Napredovat će kao pojedinac, a i mi kao ekipa", završio je Beganović.

Utakmica Željezničar - Velež se igra u nedjelju na stadionu Grbavica od 17 sati.