Igrali u tri kluba
389

Džeko se emotivno oprostio od Kolarova: Nisi mi bio tek saigrač, već drug, prijatelj i oslonac

K. H.
Edin Džeko i Aleksandar Kolarov (Foto: EPA-EFE)
Edin Džeko i Aleksandar Kolarov (Foto: EPA-EFE)
Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko vrlo emotivnom porukom oprostio se od Aleksandra Kolarova koji je danas i zvanično završio svoju karijeru te okačio kopačke o klin.
Džeko je na svom Facebook profilu opisao kako je tekla uzajamna podrška njega i Kolarova kroz klubove u kojima su zajedno igrali i koliko mu je zapravo bila važna podrška ovog nogometaša iz Srbije.

Kako je i sam istakao, na kraju svega Kolarov mu je postao mnogo više od prijatelja. Džekinu poruku prenosimo od početka do kraja.

"Od Manchestera, preko Rima do Milana, zajedno smo prošli mnogo toga, i dobrog i lošeg. Dočekao si me u Manchesteru i pomogao mi da postanem dio porodice, onda su nam se putevi nakratko razdvojili, pa sam ja dočekao tebe u Rimu, a onda si otišao i dočekao me u Milanu, gdje nas je nogomet i želja za pobjedama ponovo spojila.

Kroz sve ove zajedničke godine, postao si mi mnogo više od prijatelja. Već nakon nekoliko mjeseci provedenih skupa u Manchesteru, nisi mi više bio tek saigrač, već drug, prijatelj, oslonac.

Bio si tu za mene kada je trebalo, bio sam tu za tebe kada god sam trebao. Tvoji centaršutevi, moji golovi, poznavali smo jedan drugog na terenu, bolje nego iko i ne mogu ti opisati koliko mi je žao što te više nećemo gledati na terenu. Svi jednom moraju reći zbogom, a ja sam ponosan što sam imao priliku dijeliti svlačionicu s tobom, kroz moju karijeru i radovati se uspjesima, titulama prvaka i zajedničkim golovima.

Više si od saigrača, više si od prijatelja, i to što se više nećemo sresti na terenu, neće promijeniti ništa, jer ostaju zajedničke uspomene koje ćemo prepričavati našoj djeci kada god se sretnemo, a sretat ćemo se često. Odmori se brate i uživaj!", poručio je Džeko.

Kolarov je bio dugogodišnji reprezentativac Srbije, jedno vrijeme i kapiten, a odigrao je ukupno 94 utakmice za nacionalni tim. Nastupao je na dva Svjetska prvenstva, 2010. i 2018. godine.

Klupsku karijeru je počeo u Čukaričkom 2004., iz kojeg je dvije godine kasnije prešao u OFK Beograd.

Potom se otisnuo na Apenine gdje je tri sezone nosio dres Lazija, a onda je uslijedio njegov najveći transfer u karijeri.

Otišao je u Manchester City koji ga je platio 24 miliona eura. U engleskom klubu je proveo sedam godina, osvojio dva Premiershipa, dva FA Cupa, dva Liga kupa i jedan Community Shield.

Prije pet godina vratio se u Rim, ali je ovoga puta obukao dres Rome u kojoj je proveo tri sezone. Karijeru je završio u Interu s kojim mu je istekao ugovor ovog ljeta.