Pripreme u Rusiji
75

Džeko nije debitovao za Fener protiv Zenita, navijače je već "kupio" potezom na klupi

D. P.
Džeko objašnjava saigraču taktičke zamisli (Foto: Screenshot)
Džeko objašnjava saigraču taktičke zamisli (Foto: Screenshot)
Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko danas nije debitovao u dresu Fenerbahčea, a njegov novi tim remizirao je bez golova protiv ruskog Zenita.

Fenerbahče se priprema za novu sezonu nastupima na Pari Premier turniru u Rusiji, a danas je na rasporedu bio prvi meč za turski tim, duel protiv domaćeg Zenita u Sankt-Peterburgu.

Duel je pratilo više od 35.000 gledalaca na Gazprom Areni, no navijači Fenerbahčea nisu dočekali debi Edina Džeke. Velika zvijezda, koja je iz Intera stigla u Fenerbahče kao slobodan igrač prije nekoliko sedmica, sjedila je na klupi za rezervne igrače.

Trener Ismail Kartal pružio je priliku nekolicini nogometaša, a od debitanata tu je bio Ryan Kent. Na kraju je susret završen bez golova, a Fenerbahče je bio nešto bliži golu tokom svih 90 minuta.

Kao velika zvijezda, Edin Džeko je bio u kadru kamermana često tokom utakmice. U jednom trenutku kamere su snimile trenutak koji je postao viralan.

Naime, na njemu kapiten reprezentacije BiH sjedi s brazilskim nogometašem Willianom Araom i objašnjava mu određene taktičke zamisli zbog čega ga navijači Fenerbahčea hvale na društvenim mrežama te pokazuju da je ovaj turski klub u Edinu Džeki dobio lidera na terenu i prijeko potrebno iskustvo.

Pred Džekom i Fenerbahčeom su još dva pripremna meča u Rusiji, a to su dueli protiv Crvene zvezde i Neftci Bakua. Bez obzira da li zaigra u ova dva meča, zvanični debi naš reprezentativac imat će u drugom pretkolu Konferencijske lige 27. jula protiv moldavskog Zimbrua ili malteške La Florite.