Ćiro Blažević
0

"Džeko je bolji od Ibrahimovića"

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Selektor BiH, Miroslav Ćiro Blažević, gostovao je u emisiji "Istinom do gola" u kojoj je govorio o reprezentaciji BiH, njenim navijačima, Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, Branku Grgiću i Hajduku, prenose hrvatski mediji.

Tako je Blažević rekao da je Džeko bolji od Ibrahimovića, pohvalio je navijače u BiH i publiku u Zenici. Još jednom je potvrdio svoj optimizam pred historijsku utakmicu sa Portugalom.

Ćiro je progovorio i o odnosu sa Brankom Grgićem, predsjednikom Hajduka koji ga je, kako je rekao, potjerao iz Hajduka zbog čega sve ove godine on u sebi nosi moru i sjećanje na taj događaj.

"On je ambiciozan čovjek i znam da želi biti predsjednik HNS-a, ali neće dok je Ćiro živ. Ja to neću dozvoliti", rekao je Blažević.

Ćiro je prokomentarisao i neuspjeh Hrvatske u kvalifikacijama rekavši da je sretan što Slaven Bilić nije dobio otkaz na klupi nakon neodlaska na SP.

"Između njega i Igora Štimca sam birao Štimca i ja to tako zaista mislim. Bilić je pedagog, a Štimac i ja smo tirani, diktatori. I zato sam bio za Štimca, jer mislim da izbornik igračima ne smije biti otac nego očuh", rekao je Blažević.

"Da imam ovu pamet, bio bih prvak Evrope i svijeta sa Hrvatskom", rekao je Blažević.