Liga prvaka
0

Džeko i Misimović večeras protiv Rahimića

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U susretu grupe B Lige prvaka između Wolfsburga i CSKA iz Moskve, večeras će se na suprotnim stranama naći Edin Džeko i Zvjezdan Misimović sa jedne te Elvir Rahimić sa druge strane.

Prema informacijama koje dolaze iz tabora njemačkog prvaka, Edin Džeko bi se trebao vratiti među najboljih 11, nakon što je utakmicu protiv Bayera u prvenstvu do 56. minute posmatrao sa klupe. Poslije ulaska u igru uspio je izboriti jedanaesterac koji je Grafite uspješno realizirao. Drugi bh. internacionalac u dresu "Vukova", Zvjezdan Misimović je cijelu utakmicu proveo na terenu, a u 76. minuti je postigao prelijep pogodak iz slobodnog udarca.

Treba spomenuti da večerašnjem domaćinu i aktuelnom prvaku Njemačke ne ide najbolje u domaćem prvenstvu u kojem su, u pet utakmica ostvarili dvije pobjede i tri poraza.

Njima će se u dresu CSKA suprotstaviti još jedan bh. reprezentativac, Elvir Rahimić koji već godinama čini neizostavni dio moskovkog tima. CSKA trenutno zauzima treće mjesto u ruskom prvenstvu, iza Rubina i Spartaka iz Moskve.

Nadamo se da će domaća publika večer uživati kako u utakmici tako i u fudbalskim majstorijama naših reprezentativaca.