Wolfsburg
0

Džeko: 'Bilo bi djetinjasto da se sad inatim'

Totalsport
Iako se u Milanu još uvijek nadaju da nisu izgubili Edina Džeku, nogometaš Wolfsburga ponovno je izjavio da ostaje u bundesligaškom klubu.
  • Svi znaju da je Milan klub mojih snova. No, Wolfsburg me ne želi pustiti. Ništa, dodat ću gasa i nastaviti zabijati za Wolfsburg. Bilo bi djetinjasto od mene da se sad nešto inatim - izjavio je Džeko u nedjelju na Syltu, gdje se ekipa Wolfsburga nalazi na pripremnom kampu uoči nove sezone.

Ima za to navodno “tri miliona razloga”. Njemački Bild saznao je pod kojim uslovima bosanskom napadaču nude produženje ugovora u novom bundesligaškom prvaku.

Aktuelni ugovor Džeki ističe 2011. godine, a njegova primanja iznose manje od milion eura godišnje. Uprava Wolfsburga Džeki je ponudila dvije varijante produženja saradnje: ugovor do 2013. godine i tri miliona eura primanja godišnje, kao i produženje do 2012. godine uz blago povećanje primanja.

Prvaci su u nedjelju odigrali prvu pripremnu utakmicu s danskim prvoligašem Esbjergom 1-1. Jedini je strijelac bio Grafite. Džeko nije nastupio s obzirom da se timu priključio tek u subotu.

U nedjelju navečer Milanov dopredsjednik Adriano Galliani izjavio je da se Talijani još nisu predali. Čekat će, kazao je, odgovor Wolfsburga do kraja ove sedmice.