Konferencijska liga
113

Džeki četiri minute dovoljne za sjajnu asistenciju, Fenerbahče pregazio Nizozemce u play-offu

D. P.
Džeko je odmorio, ali i uspio pokazati klasu (Foto: Twitter)
Džeko je odmorio, ali i uspio pokazati klasu (Foto: Twitter)
Nogometaši Fenerbahčea upisali su ubjedljivu pobjedu u prvoj utakmici play-offa Konferencijske lige protiv Twentea rezultatom 5:1 uz novi napadački učinak Edina Džeke u vidu asistencije.

Trener Fenerbahčea Ismail Kartal rotirao je ekipu za današnji meč, a od prve minute u vrhu napada krenuo je Michy Batshuayi umjesto našeg Edina Džeke.

U sjajnom ambijentu na startu se bolje snalaze gosti. Igrao se 20. minut kada je Manfred Ugalde pogodio za vodstvo Nizozemaca.

Uslijedio je brzi odgovor. Jayden Oosterwolde je pogodio za 1:1 u 33. minuti, a do kraja prvog dijela gosti su ostali s igračem manje. To je pomoglo Fenerbahčeu da ostvari veliku prednost uoči revanša.

Nastavak donosi rapsodiju Fenerbahčea. Gol Batshuayija iz 54. minute je poništen zbog ofsajda, ali je onda Sebastian Szymanski pogodio za preokret u 60. minuti.

Samo tri minute kasnije Irfan Can Kahveci postiže gol za 3:1, a u 70. minuti na teren ulazi i naš Edin Džeko.

Kapitenu Fenerbahčea i reprezentacije BiH trebale su samo četiri minute za vrlo lijepu asistenciju. Zagradivši čuvara još jednom je pokazao fizičku snagu, a istovremeno je uspio gurnuti povratnu loptu do Kahvecija, koji neometan postiže još jedan gol.

Asistenciju pogledajte ovdje.

Utakmica je završena rezultatom 5:1, jer je Dušan Tadić u posljednjim sekundama pogodio s bijele tačke, pa tako istanbulski klub ima veliku prednost uoči revanša u Enschedeu. Fenerbahče s ovakvom ekipom definitivno ima šta da pokaže i u slučaju plasmana u grupnu fazu, što ne bi smjelo biti upitno nakon večerašnje utakmice.

Rezultat i strijelci:

Fenerbahče - Twente 5:1 (Oosterwolde 33', Szymanski 60', Kahveci 63', 74', Tadić 90+2' / Ugalde 20')