Prošao pretrage
17

Džakmić doživio potres mozga nakon što je pogođen kamenom u Mostaru

Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Pomoćni trener Sarajeva Muhamed Džakmić je prošao medicinske pretrage nakon incidenta koji se desio za vrijeme nedavne utakmice između Zrinjskog i Sarajeva u Mostaru, prilikom kojeg je pogođen s tribina kamenom u glavu, a koordinator sportskog segmenta Emir Hadžić flašom u tijelo.

Usred vrtoglavica i povraćanja te gubljenja svijesti nakon samog udarca, ustanovljeno je da je Džakmić doživio potres mozga. 

Dan poslije utakmice su mu u Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo urađeni CT glave i mozga te pregled kod neurohirurga, koji su bili uredni.

Džakmić je primio zaštitu antitetanus i savjetovano mu je bolovanje minimalno deset dana. 

"Povreda nastala udarcem tvrdim predmetom u predjelu glave, parijetalno lijevo usljed čega je nastala lacerokontuzna rana. Kratko gubio svijest, prethodnu noć dva puta povratio. Rana zašivena sa četiri šava u KBC Mostar. Dan poslije osjeća vrtoglavicu i nastabilnost. Na KCUS je urađena dodatna dijagnostika CT glave i mozga bez znakova krvarenja. Pregledan od strane neurohirurga, dobio antitetanus zaštitu i antibiotik. Date detaljne upute za dalji tretman. Pošteda minimalno deset dana, kontrola neurohirurga", izjavio je povodom ovog slučaja doktor za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Dževad Vrabac. 

Kako je i ranije saopšteno, u narednom periodu FK Sarajevo će pokrenuti krivične i građanske postupke protiv odgovornih pravnih i fizičkih osoba odgovornih zbog nanošenja povreda treneru Džakmiću.