Nogomet
0

Dva različita lica "plavih"

NINA
Do prvih bodova u proljetnom dijelu sezone Željezničar je došao dosta teže od očekivanog.

Trener nogometaša iz Žepča Pavle Skočibušić je odabrao dobru taktiku za meč na Grbavici, povukao je kompletnu ekipu na svoju polovicu i čekao da se otvori prilika za kontranapade. S obzirom na broj stvorenih prilika u prvom poluvremenu, očito je bilo da je Skočibušić uspio u svojoj namjeri. To je priznao i šef stručnog štaba Željezničara Milomir Odović.

"Žepče je pokazalo da je izuzetno organizovna i poletna ekipa. Moram priznati da su nas u prvom poluvremenu taktički nadigrali. Moji igrači se nisu snašli, igrali su potpuno pogrešno, što su gosti odlično koristili i u nekoliko navrata ozbiljno prijetili. Bili smo zatečeni njihovim kontrama", kazao je Odović.

Tek u drugom poluvremenu, nakon ulaska u igru Amira Agića, igra je dobila na organiziranosti i konkretnosti. No, gosti su ipak došli do vodećeg pogotka preko Imamovića koji je iz slobodnog udarca matirao mladog vratara Adilovića.

"Primili smo pogodak, ali smo nakon toga preokrenuli rezultat. Igra u drugom poluvremenu je bila puno bolja, ulaskom Amira Agića povezali smo konce i on je pokazao da je važan igrač za našu ekipu.

Ukratko, totalno sam nezadovoljan prvim poluvremenom, ali sam zadovoljan igrom u drugom dijelu i naravno rezultatom. Moramo izvući pouku iz ove utakmice i u budućnosti ispraviti pogreške koje smo pravili", ističe strateg s Grbavice.

Bodovi su upisani i "plavi" su već započeli pripreme za gostovanje u Čitluku, koje je izuzetno važno. Tri boda iz tog susreta dala bi igračima dodatno samopouzdanje i polet za dalje jer nakon toga Željezničar igra dvije utakmice na domaćem terenu.

"Iako je Brotnjo oslabljeno, neće biti lako. Nismo u poziciji da bilo što kalkulišemo. Jednostavno moramo ići na pobjedu", zaključio je Odović.