Reakcije trenera
46

Dudić ne zna hoće li ostati trener Veleža, Uščuplić priznao rezultatski fijasko Sarajeva

H. H.
Dženan Uščuplić i Feđa Dudić (Foto: G. Š./Klix.ba)
Dženan Uščuplić i Feđa Dudić (Foto: G. Š./Klix.ba)
Trener Veleža Feđa Dudić izjavio je da ne zna da li će ostati na klupi Rođenih i naredne sezone, iako je njegova želja da nastave saradnju.

Poslije utakmice protiv Sarajeva u kojoj je Velež slavio 3:0, Dudić je najavio skori sastanak s Upravom kluba na kojem će biti otklonjene sve dileme oko njegovog statusa.

"Imali smo motiv. Kad igramo na terminu ili na treningu, moramo imati motiv. Danas smo sebi rekli – hajde da pokažemo da je ono prvo poluvrijeme u Zenici bilo samo slučajnost, da smo malo podlegli atmosferi. Danas, iako smo bili bez šest igrača, a zatim ostali u prvom poluvremenu bez Radovca i Ovčine, pokazali smo dobru igru. Imamo sistem igre, bitno je da se zna ko šta radi. Čestitam momcima na svemu, vrhunska pobjeda za kraj. Predivna sezona, krunisana na najljepši način. Sarajevu želim da se konsoliduje. Sarajevo mora uvijek izlaziti u Evropu, bez obira kakvu ima ekipu", rekao je Dudić nakon meča, dodavši:

Feđa Dudić (Foto: G. Š./Klix.ba)
Feđa Dudić (Foto: G. Š./Klix.ba)

"Imam u utorak i srijedu sastanak sa Upravnim odborom, onda ćemo znati moju sudbinu. Vidjet ćemo. Volju imam da ostanem, a da li ću i ostati vidjet ćemo. Drago mi je da sam dio ovoga, da smo sve napravili radom i htijenjem. Čestitam zaista navijačima i ljudima u Upravi koji su nam sve omogućili. Ovo je klub za poželiti raditi u njemu", izjavio je strateg Veleža.

S druge strane, trener Sarajeva Dženan Uščuplić priznao je da je rezultat realan.

Dženan Uščuplić (Foto: G. Š./Klix.ba)
Dženan Uščuplić (Foto: G. Š./Klix.ba)

"Ako dođeš na utakmicu, a ne napraviš priliku, nemaš se čemu nadati. Tri individualne greške i tri pogotka, na kraju zaslužena pobjeda Veleža kojem čestitam. Momci su bolje igrali i radili za ovu pobjedu. Na kraju je realan rezultat. Sama sezona je bila turbulentna i defintivno, Sarajevo nije uspjelo da se nametne u igračkom smislu. Završili smo 4. na tabeli i definitivno to nisu ambicije FK Sarajevo. Defintivno moramo nešto uraditi", izjavio je Uščuplić.

Podsjetimo, Velež je osvajanjem Kupa izborio plasman u 2. pretkolo Konferencijske lige, dok je Sarajevo sezonu okončalo na 4. mjestu i naredne sezone neće igrati u evropskim takmičenjima.