Intervenisala hitna pomoć
47

Dramatična scena u Turskoj: Nogometaš Fenerbahcea nokautiran, igrači se hvatali za glave

S. G.
Neprijatne scene na stadionu u Sivasu
Neprijatne scene na stadionu u Sivasu
U ovim trenucima igra se utakmica 32. kola turske Superlige između Sivasspora i Fenerbahcea, a sami početak susreta obilježila je teška povreda gostujućeg nogometaša Ennera Valencije.

Igrala se osma minuta ove utakmice kada je domaći golman Ali Sasal Vural u želji da boksuje loptu nakon centaršuta, šakom u glavu udario napadača Fenerbahcea, Ennera Valenciju.

Nogometaš iz Ekvadora je nakon toga pao na travnjak "kao pokošen" i automatski je ostao bez svijesti.

Medicinska ekipa tima iz Istanbula brzo je stigla, a u pomoć su im morali priteći i kolege domaćeg kluba, ali i hitna pomoć čije je vozilo moralo ući na teren.

Neki igrači su se prepali zbog toga što je Ekvadorac ostao bez svijesti, no Valencija se brzo nakon toga probudio nakon čega je sproveden u obližnju bolnicu. Stepen njegove povrede još uvijek nije poznat.

Umjesto njega u igru je ušao Urugvajac Diego Rossi koji je malo nakon toga postigao pogodak, a gosti i dalje vode sa 1:0.

Fener bi se eventualnom pobjedom na ovom gostovanju približio velikom rivalu Galatasarayu koji je vodeći sa samo tri boda više, a koji sutra igra veliki derbi sa Besiktasom.