Portugalci imaju brazilski mentalitet
0

Dragan Škrba: Pape će pronaći način da zaustavi Ronalda i Nanija

Piše:Edin Isanović
Dragan Škrba (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Dragan Škrba (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Jedan od najboljih golmana u historiji tima sa Grbavice, Dragan Škrba, tri godine je branio u portugalskoj ligi. To je bilo u periodu od 1992. do 1995 .godine. Bio je sklon čudesnim reakcijama, specijalista za odbrane jedanaesteraca.

Škrba je za Sarajevo-x.com govorio o predstojećem meču koji naša reprezentacija igra sa “evropskim Brazilcima”.

“Tri godine sam proveo u Portugalu. Oni imaju brazilski mentalitet. Gaje i takav nogometni stil. Uostalom tako su i dobili nadimak”, kaže Škrba.

Nekadašnji golman Plavih naglašava da njihov najbolji nogometaš neće podleći pritisku.

“Ronaldo, igrač Reala iz Madrida i portugalske reprezentacije je fantastičan. Ne vjerujem da će podleći provokacijama, navikao je on na to. Ako govorimo o tome kako ga treba čuvati, mislim da će se Safet Sušić odlučiti na udvajanje. No, to ostavlja više prostora ostalim igračima, prije svih opasnom Naniju. Mislim da tako i razmišlja njihov selektor Bento, ali sam ubijeđen da će Pape pronaći pravu koncepciju”.

Na kraju je popularni Škrba zaključio:

“Imamo šansi da ih eliminišemo. Apsolutno! Ova generacija je na vrhuncu i vrijeme je da se konačno plasiramo na veliko takmičenje. Ocjene su zaista pozitivne, ali slijedi ispit zrelosti. Nadam se da ćemo imati i sreće. Odlazak na Euro 2012 mnogo bi nam značio”.