Nogomet
5

Donovan: Zaslužio sam ići u Brazil

Totalsport
Landon Donovan (Foto: EPA)
Landon Donovan (Foto: EPA)
Jedan od najboljih američkih nogometaša svih vremena Landon Donovan (32) u subotu je po prvi put stao pred novinare otkako ga je američki selektor Jürgen Klinsmann iznenađujuće izostavio s popisa putnika za Mundijal u Brazilu.

Donovan je najbolji strijelac u historiji američke reprezentacije koji iza sebe ima tri nastupa na svjetskim prvenstvima, a ovakva Klinsmannova odluka izvavvala je veliko iznenađenje američkih medija i njega samoga.

"Ne slažem se s njegovom procjenom. Mislim da sam bio najmanje jednako dobar kao i svi ostali igrači u kampu. Znam da vi momci (novinari) znate da sam prilično iskren kada je u pitanju procjena vlastitih sposobnosti. Kada kažem da ne igram dobro, onda ne igram dobro. Kada kažem da sam igrao dobro, onda sam igrao dobro. Mislim da sam trenirao i igrao dobro u kampu i da sam bio jedan od boljih u kampu", rekao je Donovan.

"S obzirom na izvedbe u kampu, na pripreme, pripremljenost i zalaganje mislim da nisam samo trebao biti među 23 igrača nego da sam trebao konkurirati za početnih 11. Nisam ljut, ali sam razočaran. Proveo sam veći dio dijela života i života općenito posvećujući se sportu i predstavljajući svoju zemlju. Veselio sam se prilici igranja na još jednom Svjetskom prvenstvu i pomaganju ekipi."