"Sarajevo u srcu"
0

Đorđe Pantić napušta FK Sarajevo

Klix.ba
Đorđe Pantić
Đorđe Pantić
Đorđe Pantić, dojučerašnji golman Sarajeva, više nije član Bordo tima.

Pantić je u augustu 2011. godine došao u FK Sarajevo kao slobodan igrač. Ipak, nije se uspio nametnuti stručnom štabu i zabilježio je samo jedan nastup u protekloj sezoni. Đorđe nije krio žal zbog toga što odlazi sa Koševa.

"Mnogo mi je žao što napuštam Sarajevo koji mi je prirastao srcu uprkos mnogim problemima. Ovaj klub je nešto posebno. Osjećaj je isti, kao onaj kada sam napuštao Partizan. Ljude u klubu ću pamtiti po najboljem. Nadam se da će Sarajevo dogurati daleko u Evropi jer klub poput Sarajeva zaslužuje jedan iskorak na međunarodnoj sceni", kazao je Đorđe Pantić.

Na nagovor Zorana Beloševića, Đorđe Pantić iskoristio je posljednji dan u FK Sarajevo kako bi postao član kluba. Pored njega, u klub se učlanio i Ivan Tatomirović.

"Žao mi je navijača jer sezonu nismo ispunili kako je trebalo. Navijači su fenomenalni i ja nisam vidio bolje navijače koji su vjerni klubu i vole ga do fanatizma. Žao mi je što smo ih razočarali. Nadam se boljem sutra i nadam se da će Sarajevo daleko dogurati u Evropi. Želim im od srca sve najbolje", zaključio je Đorđe Pantić.