Nogomet
6

Disciplinska komisija NSBiH: Kazne za Široki, Zrinjski i Željezničar

Klix.ba
Foto: NS BiH
Foto: NS BiH
Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine pod predsjedavanjem Gorana Kosorića na sjednici održanoj danas u Sarajevu rješavala je disciplinska pitanja iz svoje nadležnosti, saopćeno je na zvaničnoj stranici Saveza.

Novčano su kažnjena tri kluba Zrinjski, Široki Brijeg i Željezničar. Najgore je prošao Zrinjski koji će platiti 4.500 KM zbog propusta na domaćem meču protiv Širokog Brijega u okviru BHT Premijer lige i u gostujućem meču protiv Veleža u uzvratnoj utakmici osmine finala Kupa BiH.

Zbog upotrebe pirotehničkih sredstava vlastitih navijača sa 1.000 KM kažnjen je Široki Brijeg, a incident se desio tokom utakmice 14. kola BHT Premijer lige.

Zbog propusta u organizaciji utakmice, upotrebe pirotehničkih sredstava u većoj količini i megafona vlastitih navijača, u iznosu od 3.000 KM kažnjen je Zrinjski. Navedeni propusti desili su se u utakmici 15. kola kada je Zrinjski na domaćem terenu igrao protiv Širokog Brijega.

Zrinjski je kažnjen i sa 1.000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava njegovih navijača u uzvratnom meču osmine finala Kupa BiH kada je gostovao Veležu.

Kažnjen je i Željezničar čiji su navijači u 15. kolu na Grbavici protiv Slobode koristili pirotehnička sredstva i megafon, a kazna je u iznosu od 1.000 KM.