Sjajni Vipotnik
21

Dinamo i Crvena zvezda vode bitku za potpis slovenačkog Haalanda, u igri i klubovi iz Serije A

S. G.
Sjajni Slovenac ove sezone blista Foto: Twitter
Sjajni Slovenac ove sezone blista Foto: Twitter
Nogometaš Maribora Žan Vipotnik sjajnim je partijama ove sezone skrenuo pažnju na sebe, a interes za njegove usluge pokazali su regionalni velikani Dinamo Zagreb i Crvena zvezda, kao i neki klubovi iz Serije A.

Slovenački napadač ove je sezone naprosto eksplodirao. Za Maribor je na 28 utakmica u ligi postigao 20 pogodaka, dok je u Kupu Slovenije zabio još tri gola na četiri nastupa.

Za očekivati je da od naredne sezone slovenačkog Haalanda, kako ga zovu u zemlji, promijeni sredinu.

Ako je vjerovati slovenskim medijima Vipotnik neće ići daleko, jer bi Maribor mogao zamijeniti Zagrebom ili Beogradom, a možda i nekim italijanskim gradom.

"Jasno je da će otići, samo je pitanje gdje i pod kojim uslovima. Razgovaramo sa šest klubova, među kojima je i Dinamo. Na kraju krajeva, tu reč ima i Žan s kojim smo zbog toga i produžili ugovor. Klubovi sami dižu cinu, mi smo postavili svoju, ali ona je već premašena. Tri kluba igraju u jednoj od pet najjačih liga", rekao je Marko Šuler, sportski direktor Maribora.

Italijanski mediji donose imena dva kluba sa Apenina koji bi Slovenca rođenog 2002. godine rado vidjeli u svojim redovima.

"Mariborov napadač trenutno je najbliže zagrebačkom Dinamu koji ga duže vrijeme prati, ali hrvatski prvak ima konkurenciju u vidu nekoliko italijanskih klubova. Vipotnika želi Genoa koja se vraća u Seriju A, zainteresiran je i Udinese koji je poznat po tome da voli mlade igrače, a tu je i Atalanta", piše Tuttomercato.