Mourinho potvrdio
0

Di Maria se vraća treninzima iduće sedmice

Totalsport
Angel di Maria (Foto: AFP)
Angel di Maria (Foto: AFP)
Trener nogometaša madridskog Reala Jose Mourinho najavio je povratak u ekipu veznog igrača Angela Di Marije koji se već dugo muči s povredom bedrenog mišića desne noge.

Najbolji asistent Reala Argentinac Di Maria koji je svojim dodavanjima priskrbio Realu čak 14 golova u Primeri trebao bi se iduće sedmice vratiti treninzima s prvom ekipom.

"Mislim da će Di Maria biti spreman započeti s treninzima iduće sedmice, ali u njegovom slučaju više nećemo riskirati. Krenut će smanjenim intenzitetom do kraja mjeseca kako bi ga spremili za velike utakmice koje nas čekaju u aprilu", izjavio je Mourinho aludirajući na prerani Argentinčev povratak u susretu s Racingom kada je obnovio povredu.

Portugalski strateg se na konferenciji za novinare u subotu osvrnuo i na špekulacije kako će turski vezni igrač Nuri Sahin narednu sezonu otići na posudbu.

"Sahin je vitalan dio našeg tima jer ga vidim kao najbolju zamjenu za Xabija Alonsa u budućnosti, a mogu najaviti da će sutra biti u kadru, a ne na tribinama. Dosta je napredovao u zadnje vrijeme i ako nastavi profesionalno izvršavati svoje obveze kao do sada, dobit će priliku. Zbog svega toga on će sigurno i iduće sezone ostati u Realu, a sve drugo su samo glasine", jasan je Mourinho čiju ekipu u nedjelju očekuje domaći ogled s ambicioznom Malagom koju vodi Mourinhov prethodnik na klupi "kraljevskog kluba“ Čileanac Manuel Pellegrini.

"Radi se o kvalitetnoj ekipi na čelu s iskusnim trenerom koji tamo radi sjajan posao. Oni su četvrti na tabeli prvi puta u historiji pa im se investicije polako vraćaju. U kupu su nas trebali pobjediti u Malagi pa očekujem još jednu tešku utakmicu. Mi razmišljamo prvenstveno o sebi, a naša želja je jednostavna, novom pobjedom napraviti još jedan korak prema konačnom cilju ", zaključio je Portugalac.