Nogomet
5

Deschamps: Iskustvo njemačke reprezentacije je presudilo

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Selektor nogometne reprezentacije Francuske Didier Deschamps istaknuo je neiskustvo kao glavni razlog ispadanja njegove ekipe u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Njemačka je minimalnom 1-0 pobjedom izborila svoj četvrti uzastopni polufinale svjetske smotre, a jedini pogodak na susretu postigao je Mats Hummels nakon prekida koji je izveo Toni Kroos. Hummels je bio najviši u skoku, te je matirao Huga Llorisa.

"Njemačka je ekipa koja ima više iskustva od nas. Došli smo do kraja svog puta na Svjetskom prvenstvu, ali za ničim ne žalim. Imali smo želju i ambiciju da prođemo dalje no nije išlo", rekao je Deschamps, te nastavio:

"Imali smo nekoliko prilika da povedemo, a potom i izjednačimo, ali Nijemci su zabili iz slobodnog udarca. Prekidi su bili naša najslabija strana na ovom prvenstvu. Pokušali smo napraviti sve da izjednačimo, Karim (Benzema) je imao sjajnu priliku na kraju utakmice, ali Manuel Neuer je jednostavno bio nesavladiv na golu Njemačke", rekao je nakon susreta francuski selektor, pa zaključio:

"Moji su igrači igrali sjajno od početka takmičenja. Ispali smo, ali u današnjoj utakmici nije bilo prevelike razlike između ove dvije ekipe", zaključio je Deschamps.

Njemačka će u polufinalu igrati protiv bolje iz susreta Kolumbije i domaćina Brazila.