Drugo kolo BHT Premijer lige
0

Derbi kola na Grbavici, Sarajevo s Rudarom

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Drugi dan drugog kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrat će se pet susreta, a najzanimljivije će biti na Grbavici, gdje će snage odmjeriti Željezničar i Borac.

Na Grbavici se očekuje tvrda utakmica, a s tim se mišljenjem slaže i Amar Osim, šef stručnog štaba Plavih.

Posljednjih šest utakmica ova dva tima završeno je rezultatom 1:0, od kojih su dvije prekinute.

Na Grbavici će se pojaviti i gostujući navijači, ali su organizatori u saradnji s policijom učinili sve kako do novih nereda ne bi došlo.

FK Sarajevo će utakmicu drugog kola igrati protiv Rudara iz Prijedora, iako su predstavnici tima sa Koševa tražili odgodu meča za utorak.

Bordo tim je završio s nastupima u Evropskoj ligi i sada im predstoji povratak u surovu realnost domaćeg fudbala. Sezonu nisu otvorili najbolje i nakon remija protiv Čelika sebi ne smiju dozvoliti luksuz novog gubitka bodova.

S druge strane, domaćini će učiniti sve kako bi iskoristili umor i razočaranje igrača Sarajeva i upisali tri boda.

Hercegovački derbi ove sedmice igraju Zrinjski i Široki Brijeg. Nijedna od ove dvije ekipe nije dobro otvorila sezonu. Zrinjski je poražen u Trebinju, dok je Široki Brijeg neočekivano prosuo bodove protiv Slavije na Pecari. Obje će ekipe učiniti sve kako bi popravile dojam i bodovni saldo.

GOŠK će do prve ovosezonske pobjede pokušati doći u utakmici protiv Zvijezde iz Gradačca.

Slavija na svom stadionu dočekuje neugodni Travnik i na krilima dobrog rezultata protiv Širokog Brijega pokušat će upisati prvu pobjedu.

Drugo kolo BHT Premijer lige BiH:

Slavija -Travnik 17:00 GOŠK - Zvijezda 17:00 Rudar - Sarajevo 17:00

Zrinjski - Široki Brijeg 19:00 Željezničar - Borac 19:45