Nogomet
44

Derbi između Manchester Uniteda i Chelseaja završio bez golova

Piše: J. H.
U okviru posljednje utakmice 2. kola engleskog nogometnog prvenstva, Manchester United je večeras na svom Old Traffordu dočekao Chelsea. Rezultat na kraju utakmice je glasio 0:0.

Prvo poluvrijeme nije opravdalo epitet derbija ovog kola Premiershipa i jednog od najvećih derbija na Starom kontinetu. Tek nekoliko šuteva prema okvirima oba gola sa kojima golmani David De Gea i Petr Čech nisu imali prevelikih problema.

Prvi su zaprijetili Plavci iz Londona preko Oscara i Ivanovića, a Manchester United je uzvratio preko Van Persieja i Rooneya. Nakon prvih 45 minuta susreta, semafor na Old Traffordu pokazivao je 0:0.

U nastavku, domaći tim je imao odličnu šansu sa vodstvo. Rooney je prodriblao nekoliko igrača Chelseaja na vrhu šesnaesterca, dodao do Welbecka koji traljavo šutira van okvira gola Čecha.

André Schürrle zatresao je prečku gola Uniteda u 59. minuti, ali je linijski sudija prethodno svirao nedozvoljenu poziciju njemačkog reprezentativca u dresu tima iz Londona.

Nekoliko minuta kasnije domaći navijači tražili su penal nakon što je lopta u ruku udarila Franka Lamparda. No, glavni sudija Martin Atkinson smatrao je da nije bilo namjere te nije pokazao na bijelu tačku.

Nekoliko minuta prije kraja utakmice, odličnu priliku imao je Van Persie, ali je njegov volej udarac završio u odbrani Chelseaja.

Do kraja utakmice, mreže su mirovale.

2. kolo Premiershipa, rezultat:

Manchester United - Chelsea 0:0