Bravo, majstore!
0

Demirović postigao fantastičan gol protiv Leipziga za potvrdu životne forme

D. P.
Životna forma reprezentativca BiH (Foto: Augsburg FC)
Životna forma reprezentativca BiH (Foto: Augsburg FC)
Bosanskohercegovački reprezentativac Ermedin Demirović postigao je fenomenalan gol za svoj Augsburg protiv favorizovanog Leipziga za poravnanje na 2:2, a to je bio i konačan rezultat ovog susreta.

Augsburg je u 21. kolu Bundeslige dočekao Leipzig, a gosti su imali vodstvo rezultatom 2:1 do 60. minute. Očekivalo se da će bez problema privesti meč kraju, ali im je majstorija reprezentativca Bosne i Hercegovine zakomplikovala stvari.

U 60. minuti je na scenu stupio reprezentativac BiH Ermedin Demirović, koji u ovoj sezoni igra u životnoj formi i djeluje kao da je "zreo" za velika dostignuća i transfer karijere.

Uzeo je loptu na tridesetak metara udaljenosti od gola Leipziga, driblingom se namjestio na desnu nogu i zakucao loptu u mrežu gostiju.

Gol pogledajte ovdje.

To je za Demirovića već 12. gol u Bundesligi ove sezone, a dodao je čak i šest asistencija čime je potvrdio status kapitena Augsburga i najvažnijeg igrača svoje ekipe.

Utakmica je i završena rezultatom 2:2, a osim Demirovića, heroj domaćeg tima je i golman Finn Dahmen koji je u završnici odbranio penal Loisu Opendi i tako sačuvao bod.

Navijače reprezentacije BiH svakako raduju igre Demirovića u dosadašnjem dijelu sezone i sada već isprofilisani napadač trebao bi biti udarna "igla" za predstojeće baraž duele u borbi za Evropsko prvenstvo.