Bild
0

Demichelis iz Bayerna prelazi u Malagu?

Totalsport
Martin Demichelis
Martin Demichelis
Martinu Demichelisu i Edsonu Braafheidu, piše njemački dnevnik Bild, objavio je trener Bayernovih nogometaša Louis van Gaal da mogu potražiti novi klub.

Paralelno se u španskim medijima pojavila informacija da 30-godišnjeg stopera argentinske reprezentacije u svoje redove zove španski prvoligaš Malaga, trenutačno 18-plasirana ekipa na tabeli 20 klubova Primere. Navodno je menadžer Argentinca već kontaktirao izvršnog predsjednika Karl-Heinzea Rummeniggea s ponudom iz Španije.

Demichelis aktivan ugovor s bavarskim klubom inače ima do ljeta 2012. godine.

Holandski ljevonogi branič Braafheid (27) vezan je ugovorom za klub do ljeta 2013. godine. Van Gaalu više, piše Bild, nije potreban. Njegova bi nova destinacija mogao biti istanbulski Galatasaray.

U januaru će Bayern, navodi isti izvor, pokušati dovesti lijevog beka Evertona Leightona Bainesa (26) te brazilskog zadnjeg veznjaka Hoffenheima Luiza Gustava. Vjerovatnost da će Bavarci u tome uspjeti nije posebno velika, barem ne u januaru.

Također se bliži odlazak iz kluba 33-godišnjeg kapitena Marka van Bommela. Ugovor mu istječe na ljeto, a u klubu ne planiraju započeti pregovore prije proljeća, čime mu očito poručuju da im nije neophodan.