Postao najbolji igrač i strijelac
14

Del Piero: Dolazak u Sydney je bio odlična odluka

Totalsport
Del Piero sa novim dresom (Foto: Arhiv/AFP)
Del Piero sa novim dresom (Foto: Arhiv/AFP)
Alessandro Del Piero, sjajni 38-godišnji talijanski nogometaš, uživa u velikoj popularnosti u Sydneyju, a ujedno je u istoimenom klubu ove sezone najbolji igrač i strijelac.

Nakon 26. kola Del Piero je s 13 pogodaka na diobi četvrtog mjesta liste strijelaca, zabio je osam pogodaka u posljednjih deset prvenstvenih nastupa, a njegova je ekipa šesta na tabeli.

Iako je imao i atraktivnije ponude od Sydneyja za nastavak karijere, u razgovoru za Corriere dello Sport, Del Piero je napomenuo da bi opet ponovio ovakav put.

"Nisam pogriješio, svakim novim provedenim danom u Sydneyju sam uvjereniji u takvo što. Ovo je bila idealna promjena i za mene i za moju porodicu. Tražili smo nešto radikalno, baš smo željeli izokrenuti naše živote za 180 stepeni i uspjeli smo u tome, a usput, stvarno svi zajedno uživamo u Australiji", rekao je Del Piero i dodao:

"Naravno da mi nedostaje Italija, to je moj dom. Ali, znam da ću se jednog dana vratiti, pa sve postane lakše. Pratim šta se događa u Serie A i prvenstveno moram biti ponosan na ono što radi moj dugo godina veliki rival u prvenstvu, ali i dragi kolega iz reprezentacije Francesco Totti. Svaka mu čast, na tragu je genijalnog Ryana Giggsa".