Nogomet
0

Del Bosque podržava nastup Zidaneovog sina za Španiju

Totalsport
Enzo Zidane (Foto: Reprofoto)
Enzo Zidane (Foto: Reprofoto)
Gines Melendez, koordinator Španije nogometne U-16 reprezentacije, najavio je da će Enzo Zidane, 15-godišnji sin legende francuskog i svjetskog nogometa Zinedinea, dobiti poziv na nastup u španskoj reprezentaciji do 16 godina.

Gines Melendez, koji je ujedno i selektor španske U-17 reprezentacije, najavio je u razgovoru za francusku TV postaju TF1  da će Enzo Zidane, čija je majka Španjolka, dobiti poziv za špansku U-16 selekciju.

"Namjeravamo mu u oktobru poslati poziv za našu U-16 reprezentaciju. Prije toga ćemo o tome popričati i s njegovim ocem", kazao je Melendez.

Vicente del Bosque, izbornik španske seniorske reprezentacije, kaže da nema ništa protiv toga.

"Ako Zidane junior zaslužuje poziv, zašto ne? No, nemam ideju što Melendez kani učiniti", veli Del Bosque.

Zinedine Zidane svom je sinu nadjenuo ime po legendarnom urugvajskom nogometašu Enzu Francescoliju. Enzo Zidane rođen je u Francuskoj, ali zadnjih devet godina živi u Španiji, te je član podmlatka Real Madrida.

Zinedine Zidane, koji se oprostio od svoje karijere nakon Svjetskog prvenstva 2006. godine, u Madridu živi s obitelji, te obnaša ulogu ambasadora Reala, kluba u kojem je i okončao karijeru. Ranije ovog mjeseca, Zizou je komentirao špekulacije oko opredjeljenja njegovog sina, odnosno dileme za koju reprezentaciju igrati, špansku ili francusku...

"Ne volim o tome pričati, ali kada ga jedna od zainteresiranih reprezentacija pozove tada ćemo donijeti odluku. Bude li to Španija, u redu. Pozovu li ga Francuzi, također dobro. U ovome je trenutku ipak najvažnije da on uživa u Realu", govorio je Zinedine Zidane.