Liga prvaka
34

Dedić i Salzburg večeras igraju protiv zahuktalog Intera, United nema pravo na kiks

N. K.
Detalj s prošlog duela Salzburga i Intera (Foto: EPA-EFE)
Detalj s prošlog duela Salzburga i Intera (Foto: EPA-EFE)
Osam utakmica Lige prvaka igra se večeras čime će se kompletirati četvrto kolo najjačeg evropskog nogometnog takmičenja, a jedan od najzanimljivih susreta očekuje se na Red Bull Areni.

Salzburg će ugostiti ekipu Intera i pokušat se vratiti u igru za plasman u nokaut fazu nakon dva uzastopna poraza. Trenutno se nalazi na trećem mjestu s tri boda, dok Inter ima sedam koliko i Real Sociedad. Nedavno su ove dvije ekipe imale okršaj u Italiji, a on je pripao zahuktalom Interu rezultatom 2:1.

Ekipa našeg Amara Dedića večeras ima dosta problema s izostancima pa neće igrati Fernando, Kameri, Kjaergaard, Koita, Okoh, Omoregie, Piatkowski i Terzić. S druge strane, povrede kod Intera imaju Cuadrado i Pavard.

Izuzetno važnu utakmicu večeras će igrati i Manchester United na gostovanju kod Kopenhagena. United ima tri boda iz tri utakmice i pobjeda im je imperativ ako žele zadržati šanse za nokaut fazu. Kopenhagen ima samo jedan osvojen bod.

U drugoj utakmici ove grupe sastat će se dvije vodeće ekipe Bayern i Galatasaray, a u tom susretu ulogu ogromnog favorita ima njemački prvak.

Svi susreti se mogu gledati na kanalima Arene Sport.

Parovi:

Napoli - Union Berlin / 18:45

Real Sociedad - Benfica / 18:45

Arsenal Sevilla / 21:00

Bayern - Galatasaray / 21:00

Kopenhagen - Manchester United / 21:00

PSV - Lend / 21:00

Real Madrid - Braga / 21:00

Salzburg - Inter / 21:00