Nogomet
1.1k

Dean Marijanović postao član Alemannije Aachen

Piše: D. B.
Dean Marjanović
Dean Marjanović
Mladi bh. nogometaš Dean Marijanović, o kojem je portal Klix.ba pisao prošle godine, postao je član Alemannije Aachen, a svojim je nogometnim znanjem oduševio trenere njemačkog kluba.

"Trenutno sam na probi u Njemačkoj. Stigao sam nakon što su me primijetili skauti pojedinih klubova. Na kraju prošle sezone sam dobio poziv da dođem u klub Walheim Herthu, koji sarađuje s klubovima poput Alemannije Aachen i FC Kolna. U Njemačku sam stigao početkom augusta, gdje se još uvijek nalazim. Treneri su bili zadovoljni onim što sam pokazao, pa su me priključili U20 ekipi, koja igra u 4. ligi Njemačke. Potom sam pozvan u Alemanniju Aachen s kojom ću trenirati. Treneri će odlučiti da li ću ostati ovdje još neko vrijeme, a postoji opcija da se priključim U18 ekipi Leverkusena ili Kolna", izjavio je Marijanović za portal Klix.ba.

Mladi nogometaš, koji igra na poziciji polušpica i lijevog krila, izuzetno je zadovoljan uslovima koje ima u Njemačkoj.

"Nemoguće je uporediti uslove koje imaju mladi igrači u BiH i Njemačkoj. OVdje jednostavno imate sve što vam je potrebno za razvoj", rekao je Marjanović.

Iako posjeduje neosporan talent, on nikada nije nastupio za mlađe uzraste reprezentacije BiH.

"Poziv u neku od selekcija BiH još uvijek nisam dobio, ali se nadam da ću jednog dana zaigrati za svoju državu. Radit ću naporno i pružati maksimum na terenu, pa će stići i poziv da obučem dres s državnim grbom", kazao je Marijanović.

Želja mu je da u karijeri zaigra za Barcelonu.

"Najvažnije je da me zdravlje posluži, a ostalo će polako doći s vremenom. Kada bih mogao birati, izabrao bih da igram u Barceloni. Navijač sam Katalonaca i volio bih obući njihov dres", završio je Marijanović.