Poštovanje za Španca
13

De Rossi: Iniesta je jedini veznjak koji je bolji od Riquelmea

D. B.
Daniele De Rossi (Foto: EPA-EFE)
Daniele De Rossi (Foto: EPA-EFE)
Novi nogometaš Boca Juniorsa Daniele de Rossi otkrio je da se divi legendi ovog kluba Juanu Romanu Riquelmeu te je dodao da je samo jedan veznjak bolji od njega.

De Rossi je potpisao za Bocu ovog ljeta i već je ostavio trag u novom klubu. Za Fox Sports je govorio najboljem veznjaku kojeg poznaje.

"Samo jedan veznjak je bolji od Riquelmea, a to je Andres Iniesta. Njega smatram najkompletnijim veznjakom u historiji. Volio bih upoznati Riquelmea. Imam WhatsApp grupu u kojoj pišem samo o nogometu sa svojim prijateljima, ali je u suštini riječ samo o veznjacima. Na fotografiji te grupe je Riquelme koji veže kopačke. On je nešto sasvim drugačije u odnosu na današnji nogomet. Gledao sam šta je radio. U Argentini misle da Španci i Italijani ne žele argentinski nogomet ili da ne znaju ništa o njemu, kao i da se ne dive argentinskim igračima, ali nije tako", izjavio je Riquelme.

Andres Iniesta (Foto: EPA-EFE)
Andres Iniesta (Foto: EPA-EFE)

De Rossi je priznao da su neki njegovi bivši saigrači tražili od De Rossija da ih upozna s Riquelmeom.

Juan Roman Riquelme (Foto: EPA-EFE)
Juan Roman Riquelme (Foto: EPA-EFE)

"Antonio Cassano me je pozvao i pitao da li je moguće da vidi Riquelmea. Zaljubljen je u njega, nemoguće je ne zaljubiti se u takvog igrača", završio je De Rossi.

Vezani članci