Vlasnici su nezadovoljni
47

Roma bi mogla otpustiti Mourinha i dati priliku De Rossiju

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Sportmediaset piše da su vlasnici Rome nezadovoljni rezultatima i performansama ekipe pod vodstvom portugalskog trenera Josea Mourinha te da bi mu mogli uručiti otkaz.

Milan je pobijedio Romu rezultatom 3:1 na San Siru u nedjelju pa je Vučica trenutno izvan pozicija koje donose plasman u Evropu, a zaostatak za petoplasiranom Fiorentinom iznosi pet bodova.

Nada za Ligu prvaka u narednoj sezoni i dalje postoji, Mourinhu se zamjeri i poraz od Lazija u Kupu Italije, kao i četiri poraza u osam utakmica protiv direktnih rivala u Seriji A. Roma je skupila samo šest bodova od 24 moguća.

Vlasnicima rimskog kluba se ne sviđaju ni Mourinhove izjave na račun sudija, tako da razmišljaju da mu uruče otkaz.

Čini se da je Portugalac izgubio i podršku dijela Rominih ultrasa, koji su kritikovali tim prije i nakon nedjeljnog poraza od Milana.

Među kandidatima koji bi mogli zamijeniti Mourinha je legendarni nogometaš Rome Daniele De Rossi. On je bio aasistent Robertu Manciniju tokom nastupa Azzurra na Euru 2020, a otkaz u SPAL-u dobio je nakon 17 utakmica u Seriji B prošle sezone. Upisao je tri pobjede, osam poraza i šest remija.