Nogomet
0

De Laurentiis: Ja nemam potrebe za sastanak s Cavanijem

Totalsport
Aurelio De Laurentiis (Foto: AFP)
Aurelio De Laurentiis (Foto: AFP)
Priča o 26-godišnjem urugvajskom nogometašu Edinsonu Cavaniju se polako pretvara u trakavicu. Skoro svaki dan se ispiše nova, ali uglavnom nekonkretna epizoda.

I dalje je Cavani igrač Napolija, s tim da se Real Madrid, Chelsea i Manchester City i dalje spominju kao mogući kupci prošle sezone uvjerljivo najboljeg strijelca talijanske Serije A (29 pogodaka).

Iz Brazila, gdje se nalazi na Kupu konfederacija sa svojim Urugvajom, prije nekoliko je dana Cavani izjavio da želi razgovor s predsjednikom Napolija Aurelijom De Laurentiisom. Iako su mediji pisali o svađi Cavanija i predsjednika, igrač je poručio da "nema svađe", da je i dalje "igrač Napolija" i da čeka "završnicu ljeta".

No, De Laurentiis je zato poručio:

"Ja nemam nikakve potrebe za razgovor s Cavanijem. Sve je jasno u tom pogledu, tako da tog sastanka neće niti biti", rekao je De Laurentiis i dodao:

"Sve je jasno. Postoji klauzula i ona govori o 63 miliona eura. Ko želi Cavanija mora isplatiti takvu cijenu. Ako Cavani ode, super. Ako ostane, opet super. I da, jedino sam imao pregovore sa Cityjem. Niko me drugi nije zvao."