Pokrenut i postupak
9

Šef Napolija bijesan zbog navijača: Ti kriminalci nas mrcvare 50 godina, odgovarat će

K. H.
Aurelio De Laurentiis (Foto: EPA-EFE)
Aurelio De Laurentiis (Foto: EPA-EFE)
Prvi čovjek Napolija Aurelio De Laurentiis ogorčen je ponašanjem navijača ovo kluba, odnosno dijela navijača koji su u meču protiv Milana tukli pojedince koji su pružali podršku svom timu.
Mediji u Italiji pišu da su navijači Napolija imali dogovor da šutnjom pokažu jedinstvo u protestu protiv povećanja cijena ulaznica.

Zbog spomenutih razloga i zbog pooštravanja mjera zaštite na stadionu, navijači Napolija odlučili su šutnjom pokazati da su ujedinjeni u ideji i protestu protiv takvih odluka kluba, no na kraju je sve dobilo potpuno drugi kontekst.

Međusobno su se tukli, odnosno oni najvatreniji su tukli navijače koji su davali podršku svojim igračima.

I u takvoj atmosferi, Napoli je izgubio rezultatom 4:0 i u potpunosti je deklasiran od Milana.

"Tužiteljstvo u Napulju je pokrenulo postupak i odgovorni će odgovarati za ono što su uradili. Ovo je priča koja traje 50 godina, a sve dok u Italiji ne napravimo ono što je napravila Margaret Thatcher u Engleskoj, imat ćemo probleme", rekao je prvi čovjek Napolija pa nastavio:

"To nisu navijači, nego kriminalci koji dolaze na stadion mrcvariti normalne navijače i porodice koje dolaze gledati nogomet."

Osvrnuo se i na to što je njegov tim izgubio od Milana rezultatom 4:0 i rekao da je sve to normalno u sportu i nogometu i da se takve stvari dešavaju.

"Ma ne, nimalo nisam zabrinut zbog poraza. U nogometu, kao i u životu, postoje porazi i pobjede, a na kraju se samo broji konačan rezultat", rekao je De Laurentiis.

Takvo ponašanje navijača na stadionu, pišu Italijani, "otjeralo" je one mirnije s tribina, pa će biti zanimljivo vidjeti šta će se dešavati u narednim mečevima.