U grupi s prvacima
14

Danski selektor objavio spisak igrača: Trojica velikana igraju svoje posljednje Svjetsko prvenstvo

E. B.
Christian Eriksen i selektor Kasper Hjulmand (Foto: EPA-EFE)
Christian Eriksen i selektor Kasper Hjulmand (Foto: EPA-EFE)
Selektor Danske Kasper Hjulmand objavio je spisak 21 igrača koje je odabrao za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Svaka selekcija mora na spisak staviti 26 nogometaša, a Hjulmand će dopuniti popis do 13. novembra kada je krajnji rok za prijavu. No, već sada je jasno da tih pet igrača neće biti previše bitni za selekciju u Kataru.

Kako je rekao Hjulmand, u konkurenciji za ta posljednja mjesta je desetak igrača, a među njima su i dojučerašnji standardni reprezentativci Jannik Vestergaard i Yussuf Poulsen.

Ovo svjetsko prvenstvo će, po svemu sudeći biti posljednje u karijerama tri velikana danskog nogometa - Christiana Eriksena, i Simona Kjaera i Kaspera Schmeichela s obzirom da će u periodu narednog Mundijala imati 34, 37 i 40 godina i teško je očekivati da će igrati za reprezentaciju, ako će uopće i igrati nogomet.

Samo trojica igrača sa spiska će prvi put ići na veliko takmičenje, a to su Oliver Christensen, Rasmus Kristensen i Jesper Lindstrom.

Danska će na Svjetskom prvenstvu igrati u grupi D sa svjetskim prvacima Francuzima, Australijom i Tunisom.

Spisak igrača Danske za SP:

Golmani: Kasper Schmeichel (Nice), Oliver Christensen (Hertha);

Odbrana: Daniel Wass (Brondby), Rasmus Kristensen (Leeds United), Jens Stryger Larsen (Trabzonspor), Joakim Maehle (Atalanta), Andreas Christensen (Barcelona), Simon Kjaer (Milan), Joachim Andersen (Crystal Palace), Victor Nelsson (Galatasaray);

Vezni red: Pierre-Emile Hojbjerg (Tottenham), Thomas Delaney (Sevilla), Christian Eriksen (Manchester United), Mathias Jensen (Brentford);

Napadači: Mikkel Damsgaard (Brentford), Andreas Skov Olsen (Club Brugge), Jesper Lindstrom (Eintracht), Martin Braithwaite (Silkeborg), Kasper Dolberg (Sevilla), Jonas Wind (Wolfsburg), Andreas Cornelius (Kopenhagen).