Nogomet
0

Danas konačni rezultati vještačenja fotografije Petrovića i Arkana

Piše: J. H.
Arkan pokazuje Petroviću kako se rukuje oružjem
Arkan pokazuje Petroviću kako se rukuje oružjem
Vještak Edin Kundalić danas će dostaviti FK Sarajevo konačni nalaz fotografije trenera Ljupka Petrovića i ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana.

Kundalić nije htio davati izjave o rezultatima vještačenja sporne fotografije koja je bila razlog zbog kojeg Bordo tim nije angažirao srbijanskog nogometnog trenera. Potvrdio je da će nalaze dostaviti tokom dana.

Iako je Petrović prije pet dana trebao potpisati jednoipogodišnji ugovor sa Upravom kluba iz Titove 38/b, čelni ljudi FK Sarajevo su ipak odlučili da to ne urade.

Petrović je tada kazao da ne želi raditi "pod ovakvim okolnostima" jer bi bio izložen velikom pritisku i da mu je žao zbog svega što se desilo. No, Petrović nije negirao vjerodostojnost fotografije, pravdajući se da je to bilo vrijeme velike Arkanove moći i da je praktično morao da sa njim ima dobre odnose.

Nedugo nakon press konferencije na kojoj su obznanili da neće angažovati Petrovića, iz FK Sarajevo su ustvrdili da je fotografija navodna fotomontaža, pozivajući se na preliminarne analize vještaka Kundalića.

Na fotografiji se vidi kako Ražnatović pokazuje Petroviću kako se rukuje oružjem. Nije poznato gdje je fotografija snimljena, odnosno kako je nastala.