Abazović najavio
33

Crna Gora gradi novi stadion na obali mora, bit će jedan od najmodernijih na Balkanu

S. G.
Screenshot
Screenshot
Premijer Crne Gore Dritan Abazović najavio je skori početak gradnje stadiona u Ulcinju koji će ispunjavati najviše kriterije i standarde FIFA-e i UEFA-e.
Na društvenim mrežama crnogorski premijer je objavio i video snimak makete koji pokazuje kako će stadion izgledati kada radovi budu završeni.

Abazović je ponosno poručio kako će ovo biti dom crnogorske nogometne reprezentacije.

“Stadion na Velikoj plaži je projekat koji će označiti novu eru u razvoju sportske infrastrukture i sportskog turizma u najužnijoj opštini. Važnost izgradnje ovakvog kompleksa sa pomoćnim terenima i pratećim sadržajem nije samo u razvoju sporta naše zemlje, već i zamajac u cilju afirmisanja sportsko-rekreativnog turizma za koji je Velika plaža Bogomdana. Hvala Opštini Ulcinj i njenom predsjedniku Omeru Bajraktariju, kao i Fudbalskom savezu Crne Gore, koji su zajedničkim naporima sa Vladom, došli u trenutnu fazu mogućnosti početka radova. Možda je Liga prvaka san, ali sam siguran da će se utakmice Prve crnogorske lige brzo igrati na novom stadionu. Sretno svima! Na pravom smo putu”, napisao je Abazović.

Planirano je da u sklopu ovog impresivnog zdanja budu izrađeni i ostali pomoćni sadržaji. Osim nogometa, tu će se moći igrati i tenis, odbojka na pijesku, opuštati u bazenu ili na obližnjoj pješčanoj plaži koja se nalazi uz granicu s Albanijom.

Za sada nije poznato kada počinju radovi, kao ni koliko će izgradnja stadiona koštati.

Time će se Crna Gora pridužiti zemljama iz regije poput Srbije, Hrvatske i Albanije koje su ne tako davno dobile nove stadione.

U Srbiji su u veoma kratkom periodu otvorena čak tri novoizgrađena stadiona i to u Bačkoj Topoli, Loznici i Leskovcu, dok je Opus Arena ponos NK Osijek i čitave Hrvatske.

Stadion "Air Albania" možda je i najljepši stadion u ovom dijelu Evrope, a prošle godine bio je poprište velikog finala Konferencijske lige između Rome i Feyenoorda.

Kada će i Bosna i Hercegovina krenuti stopama zemalja u regionu i konačno dobiti moderno sportsko znanje, možemo samo nagađati.