Nogomet
0

Coleman: Ovo neće biti posljednja Baleova povreda

Totalsport
Chris Coleman (Foto: AFP)
Chris Coleman (Foto: AFP)
Selektor velške nogometne reprezentacije Chris Coleman rizikuje gnjev madridskog Reala sugestijom da su oni djelimično odgovorni za teško stanje u kojem se trenutno nalazi Gareth Bale.

Bale je prvobitno imenovan u velšku reprezentaciju za nadolazeće kvalifikacijske utakmice za SP protiv Makedonije i Belgije, iako je nagoviješteno da neće igrati zbog povrede bedrenog mišića, ali je na kraju njegovo priključivanje otkazano, vjerovatno zbog pritiska iz redova madridskog kluba.

Bale je od ovoljetnog rekordnog transfera vrijednog 100 miliona eura iz Tottenhama nastupio tek tri puta za Kraljevski klub, a Coleman smatra da je razlog njegovim povredama izostanak predsezonskih priprema.

"Nikad ne bih kritikovao drugog menadžera, jer je Carlo Ancelotti sjajan menadžer, ali Primera je liga s drugačijim tempom u odnosu na Premierligu. Premierliga je najbrža liga i možda je Carlo stoga mislio da se Gareth može nositi sa svima, da je super atleta. Ali na našem posljednjem okupljanju nije bio ni blizu prave pripremljenosti", rekao je Coleman.

"Treba staviti stvari u perspektivu. Zbog onoga što mu se dogodilo s transferom, očito je da osjeća pritisak. Vjerovatno se prejako trudi uraditi stvari koje mu inače dolaze prirodnim tokom. Fizički još nije na nivou i neće biti neko vrijeme. Ako ne odradite predsezonu, bez obzira koliko ste dobri, posljedice vas uvijek sustignu u sezoni. Ova bi sezona mogla biti teška za njega bez obzira koliko je dobar. Pored svega, tu je i stres zbog svega što se događalo. Nadam se da nisam u pravu, ali ne mislim da će ovo biti posljednja povreda u sezoni za njega zbog stresa i svega", zaključio je velški selektor.