Zvanično
18

City riješio jedini problem u sastavu, stigao Španac koji je prošao čuvenu Barcinu školu

D. P.
Gomez stiže kao zamjena za Zinčenka (Foto: Manchester City FC)
Gomez stiže kao zamjena za Zinčenka (Foto: Manchester City FC)
Dovođenjem španskog nogometaša Sergija Gomeza aktuelni prvak Engleske Manchester City riješio je jedini preostali problem u rosteru za sezonu koja je već počela.

Bekovske pozicije su najdeficitarnije na Etihadu. Uz sjajne Kylea Walkera i Joaa Cancela, Guardiola je primoran koristiti stopera Nathana Akea na boku nakon odlaska Oleksandra Zinčenka u Arsenal.

Dugo je Guardiola pokušavao dovesti Marca Cucurellu iz Brightona, ali je taj Španac završio u Chelseaju. Njegov sunarodnjak Sergio Gomez stigao je kao dodatna opcija i predstavljat će veliko pojačanje ukoliko igre iz Belgije prenese u Englesku.

Gomez (21) stiže iz Anderlechta gdje je bio najbolji asistent lige od svih defanzivaca. City ga je platio 13 miliona eura i očekuje se da će mu Pep Guardiola dati šansu u rotaciji, kada bude bekovima potreban odmor. Zadužio je dres s brojem 21.

Zanimljivo, Gomez je već igrao na najboljim evropskim destinacijama za razvoj mladih nogometaša. Prošao je čuvenu La Masiju, omladinsku školu Barcelone, a igrao je još i za Borussiju Dortmund.

Mladi reprezentativac Španije, koji je čak postigao šest golova u devet nastupa za U-21 selekciju, potpisao je četverogodišnji ugovor s Građanima.