Nogomet
79

Ćiro Blažević: Hrvatska će biti lider grupe, ali ne mogu prežaliti što Bosne nema

Piše: O. T.
Miroslav Ćiro Blažević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Miroslav Ćiro Blažević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Poznate su grupe za Euro koje će se narednog ljeta održati u Francuskoj. Hrvatska je u grupi D sa Španijom, Češkom i Turskom. Miroslav Ćiro Blažević je za naš portal prokomentarisao šanse Hrvatske reprezentacije, ali nije mogao ne iskazati žal što na Euru nema Zmajeva.

"Mislim da smo dobili dobru grupu i logično je da Hrvatska ide dalje. Istina je da su Španci favoriti, ali dolaze hendikepirani i Hrvatska će biti prva u grupi. Sad je prilika da se revanširamo Turskoj koja je naš prijatelj, ali i sportski rival", kazao je Blažević na početku razgovora.

Ćiro je odmah "lopticu" prebacio na reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Tu temu nije mogao zaobići iako smo mislili da je prežaljena.

"Žao mi je da tamo nema Bosne, ali zahvalite vašem predsjedniku Begiću na tome. Kad je dobio funkciju predsjednika, misli da je dobio i pamet. Trebao je uzeti nekoga ko će pomoći Meši", poručuje bivši selektor Zmajeva.

Pitali smo Ćiru da li je lakše sada napraviti uspjeh na Euro s obzirom na povećanje broja učesnika na što je on odgovorio da to pravi minimalnu razliku, ali se nakon kratkog perioda ponovo vratio na reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

"Malo je lakše, ali u nogometu je uvijek neizvjesnot ona koja daje osobitu čar nogometu. Bez obzira na sistem koji su postavili, uvijek je sve to interesantno, a što je još interesantnije i materijalno je jako korisno. I opet se vraćam na Begića da je milione bacio u zrak, jer ona grupa u kojoj smo mi bili... Pa ja ću umrijeti, a neću prežaliti da se nismo uspjeli prošetati onom grupom s obzirom na kvalitet igrača koje imamo", kazao je Miroslav Ćiro Blažević.