NS BiH protiv selektora
0

Ćiri u BiH okrenuli leđa?

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.info
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.info
Mnogo je priča o tome da li će slavni selektor bh. reprezentacije ostati na svom mjestu ili produžiti ugovor, o tome pišu brojni bh., ali i mediji iz susjednih zemalja. Hrvatski Jutarnji list donosi priču o tome kako je Ćirino mjesto već 'zapikano', odnosno kako predsjednik Nogometnog saveza BiH, Sulejman Čolaković, na Ćirino mjesto dovodi Sergeja Barbareza.

Naime prema pisanju hrvatskog medija Ćirina popularnost zasmetala je Čolakoviću koji je iz prikrajka samo čekao prvi neuspjeh selektora bh. reprezentacije kako bi na njegovo mjesto doveo mlađeg trenera, a to bi izgleda trebao biti Sergej Barbarez.

Blažević je nakon doživljenog stresa, tokom kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo, otišao u Tuzlu, na jednu od klinika za srčane bolesti, jer, prema pisanju Jutarnjeg lista, Ćiro ima problema sa pristiskom.

I dok se naš selektor pokušava oporaviti od svega, drugi mu izgleda rade 'o glavi'.

Naime, kako piše Jutarnji list 'vrijeme je za mlađeg trenera, a Ćiri se s Baščaršije ne ide'.

"Ćiru čeka jedno turbulentno razdoblje jer malo je vjerovatno da će predsjedništvo bosanskog nogometnog saveza biti jedinstveno oko njegovog novog ugovora. Posebno ne pod kondicijama pod kojima je potpisao prvi ugovor, što se odnosi na sponzorski dio pa mu sad izvlače podatak da je “maznuo” 750.000 eura. Ćiro voli novac, ali tog novca u Bosni nije bilo...", piše Jutarnji list, a autor tog članka dodaje i to da iako se Ćiri možda ne ide, njemu u Bosni nema opstanka.