Plavci konačno odahnuli
31

Chelsea za dvije minute zabio dva gola i savladao Fulham, konačno pogodio i Mudryk

S. G.
(Foto: EPA-EFE)
Chelsea je večeras upisao prvu gostujuću pobjedu u novoj sezoni i to tek u 7. kolu na gostovanju kod Fulhama u malom londonskom derbiju, bilo je 2:0 za goste.

Plavci su tako prekinuli niz od tri utakmice bez pobjede u Premiershipu i na najbolji način zaliječili rane nakon šokantnog poraza od Aston Ville u prošlom kolu.

Tim Mauricia Pochettina je izveo pravi mali "blitzkrieg" i u periodu od samo dvije minute zabio dva gola za veoma važnu pobjedu.

Prvo je Mihaylo Mudrik u 18. minuti pogodio nakon divnog proigravanja Colwilla. Bio je to prvi gol Ukrajinca za Plavce od dolaska u klub.

Svega šesdeset sekudni nakon toga i Armano Broja se upisao u strijelce.

Albanski napadač je pokupio jednu ničiju loptu i mirno je zakucao u mrežu golmana Lena. To je bilo sve vrijedno pomena u prvom poluvremenu.

U nastavku domaći nisu uspjeli ozbiljnije da ugroze gol gostiju. U ekipi Fulhama evidentan je izostanak Mitrovića kojeg Jimenez očigledno nije u stanju da nadomjesti.

Chelsea će u narednom kolu gostovati Burnleyju, dok će Fulham priliku za popravni imati protiv Sheffielda našeg Anela Ahmedhodžića.

Tabela:

Standings provided by Sofascore