Nogomet
16

Chelsea predstavio Contea: Borit ćemo se za titulu, mali plamen se može pretvoriti u pakao

Klix.ba
Antonio Conte
Antonio Conte
Nekadašnji trener Juventusa i selektor reprezentacije Italije Antonio Conte danas je predstavljen kao novi menadžer engleskog premijerligaša Chelseaja, nakon čega je uslijedilo njegovo prvo obraćanje medijima.

Conte je počeo s radom i želi da njegova ekipa bude maksimalno spremna za novu sezonu. Istakao je važnost povezanosti s navijačima Plavaca.

"Počeli smo rad na različitim aspektima, svaki menadžer ima svoje metode, filozofiju i ideju nogometa. Želim svoje ideje i metode prenijeti na igrače. Mislim da je važno da radimo na različitim aspektima, taktici,tehnici, fizičkoj i mentalnoj snazi kako bismo prevazišli poteškoće na treninzima i utakmicama. Moji su igrači spremni da se bore i igraju dobar nogomet, da prenesu našu strast i emocije na navijače. To je najvažnija stvar, bez obzira da li pobjeđujemo ili gubimo. Ako budemo sposobni prenijeti našu strast i entuzijazam na navijače, to će biti velika pobjeda", izjavio je Conte.

U Engleskoj ga očekuju veliki izazovi, pritisak je na menadžerima, igračima i timovima, no, on se ne plaši toga. Cilj je da se Chelsea dokaže navijačima i ostalima.

"Pritisak mi je nebitan, rođen sam s pritiskom. Kada ste igrač ili menadžer velikog kluba, morate igrati na pobjedu, na osvajanje titule ili se barem boriti do kraja sa drugim klubovima kako biste ostvarili ciljeve. Znam da je ova lia veoma, veoma teška, postoji šest timova koji mogu osvojiti prvenstvo i to me uzbuđuje. Znamo da ova godina neće biti lagana za nas, posebno jer smo prošlu sezonu završili na desetom mjestu. Međutim, moji igrači moraju misliti na sadašnjost i budućnost, raditi veoma naporno. navijači moraju vidjeti da smo spremni za nadmetanje s drugim timovima", rekao je menadžer Chelseaja.

On nije obećao da će osvojiti titulu, ali je najavio da će se žestoko boriti za nju, kao i za plasman u Ligu prvaka.

"Samo jedan tim će osvojiti titulu, ali mi moramo ostati u vrhu i boriti se za nju. Chelseaju je mjesto u Ligi prvaka, tako da moramo biti u vrhu tabele. Kad sam došao u Juventus, ekipa je bila sedma, ali smo zajedno napravili nešto fantastično i u prvoj sezoni osvojili titulu. Potom je došla druga, pa treća. Sada nas ćekaju novi izazovi, ovo je pravi trenutak za moj dolazak u Englesku, prilika da se dokažem. Siguran sam da će sezona biti zadovoljavajuća. Nadam se da će nas mnogi potcijeniti te da ćemo ih iznenaditi. Mali plamen se može pretvoriti u pakao", kazao je Conte.

U Premierligi su uz Contea i drugi veliki menadžeri poput Josea Mourinha, Pepa Guardiole i Jurgena Kloppa.

"To je fantastično, veliki je izazov takmičiti se s njima. No, liga nije takmičenje menadžera, neko sjajnih timova", završio je Conte.