Nogomet
0

Češka u nastavku slomila Crnu Goru

Totalsport
Foto: Vijesti.me
Foto: Vijesti.me
Češka nogometna reprezentacija upisala je 2-0 pobjedu protiv Crne Gore u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo iduće godine.

Na Generali Areni u Pragu Crna Gora je pala nakon pogodaka Vaclava Pilara i Tomaša Sivoka. Član Viktorije Plzen, sudionika nogometne Lige prvaka, zabio je prvi pogodak u 63. minuti utakmice nakon što je s lijeve strane iskosa, s ruba šesnaest metara, desnom nogom pogodio u lijevi gornji ugao golmana Mladena Božovića. Konačnih 2-0 postavio je Tomaš Sivok, član Čeških Budjovica, u 92. minuti utakmice. Slobodan udarac izveo je Tomaš Rosicky, s lijeve strane češkog napada, te je na prvoj stativi pronašao glavu Sivoka koji je loptu samo proslijedio u bliži ugao crnogorskog gola.

Cijela utakmica protekla je u blagoj dominaciji reprezentacije Češke koja je uputila čak 16 udaraca prema golu Crne Gore, dok su gosti to učinili u devet navrata.

Čak i prije drugog pogotka Češke krenuo je vatromet u centru Praga slaveći pobjedu koja će reprezentaciju vrlo vjerojatno odvesti na Euro u Ukrajinu i Poljsku iduće godine.

Uzvrat je za četiri dana u Podgorici. 

Dodatne kvalifikacije za EP:

Češka - Crna Gora 2-0 (Pilar 63, Sivok 90+2)