Zvanična stranica prenijela tekst
85

Čelnici Man. Cityja i Bayerna razgovarali o Džekinom transferu

Klix.ba
Zvanična stranica Manchester Cityja je danas objavila navode nekih medija o interesovanju Bayerna iz Minhena za napadača Građana i bh. reprezentativca Edina Džeku.

Bavarci će tokom ljeta pokušati dovesti neke nove igrače kako bi podmladili i ojačali ekipu za narednu sezonu, nakon što nisu osvojili nijedan trofej. Kako piše zvanična stranica tima sa Etihada u rubrici "Šta mediji govore o Manchester Cityju", čelnici dvaju klubova su se sastali kako bi razgovarali o mogućem transferu Edina Džeke u Njemačku.

"Džeko je bio predmet mnogih spekualcija u posljednjih šest mjeseci, od toga kako je nesretan u Cityju do napisa kako će biti jedan od igrača koji će napustiti Etihad ovog ljeta", piše mcfc.co.uk.

Džeko se, piše navedna stranica, već dokazao u Bundesligi, konkretnije u Wolfsburgu, u kojem je i privukao pažnju velikih evropskih klubova.

U Bayernu su gubitak finala Lige prvaka na Allianz Areni teško prihvatili i mediji u Njemačkoj uveliko pišu o potrebi za novim igračima u bavarskom timu, a upravo je naš reprezentativac jedan od njih.

"Na sastanku nije bilo razgovora o eventualnoj odšteti, ali je sigurno da City neće pustiti Edina za manji iznos od onoga za koji su ga doveli na Etihad, a to je 35 miliona eura", piše mcfc.co.uk.